3.9.2013

Mielipiteitä

Ajattelin avautua teile, ketä jaksatte ylipäätään tätä miun sekalaista blogia lukee, tupakoinnista. Kerron siis ihan vaan miun mielipiteen tästä asiasta. Tosissaan, oon ollu ihan pienestä asti tosi tupakkavastanen ihminen, en tiiä mistä se johtuu.. Mie en nää tupakassa enkä tupakoinnissa mitään positiivista. En vaan voi käsittää mikä siinä kiehtoo, miks se on nii hienoo, mikä siitä tekee nii hienoo ? Miuta harmittaa ihan suunnattomasti se, et oon joutunu oleen passiivisen tupakoinnin kohteena ihan pienestä lapsesta lähtien. Sillekään, ku ei näin jälkeenpäin voi enää mitään. Aina, ku joku kävelee minuu vastaan tupakka kädessä, miun ensimmäinen kysymys pääni sisällä on miks ? Miks pitää polttaa, miks on joskus alottanu ? Kapinaa, vitutusta, mitä ? Vai haluuko vaan esittää niin coolii ? Ja mikä valitettavinta, niiiiiiin suuri osa maailman väestöstä polttaa, et melkei ihan sama polttaako ite vai ei, ku niitä myrkkyjä on ympärillä jokatapauksessa kokoajan. En voi sille mitään, etten pysty "nauttimaan" tupakasta millään tavalla. Eikä miula oikeestaan oo siihen mitään velvollisuuksiakaan. Mut minuu henkilökohtasesti harmittaa iha hirveesti se, et saatan muuttuu toisten tupakoinnin takia tosi äkäseks ja ruveta vittuilee siitä tai muutenvaa aukoo päätä, mikä taas suututtaa muita. Ja mikä on myös hyvin valitettavaa, on se, et monet polttajat polttaa, koska kaverit polttaa, ja jos päätätki lopettaa nii kaikki vaa vittuilee siitä: "haha, luulitko tosissas, et pystyt", " et varmana lopeta", "et pysty". Nuo kaikki lauseet kuulostaa jo ulkopuolisen korvaan ihan hirveiltä, miltä ne sit mahtaa tuntuu sen lopettajan mielestä ? Tuossa tilanteessa pitäis osata olla tukena, toisinku vittuilla ja aukoo päätä sen minkä vaa kerkee. Ja monet ei ees oo riippuvaisia siitä nikotiinista, vaa niille on kerenny muodostuu se tapa. Sekii on valitettavaa, koska jos pystyy lopettaa, pitää pystyy hyväksyyn se tosiasia, et tässä ei nyt enää mennäkkää se tupakka kädessä. Ja jos kaveri tarjoo siule tupakkaa, nii se on vaa osattava kieltäytyä ja sanoo itellee ei. Vaikka ihmisen, kuka ei koskaa oo ees kokeillu tupakanpolttoo, on helppo mennä sanomaa mitä vaa tupakoinnin lopettamisesta. Harmittaa vaa kaikkien polttajien puolesta nii hirvittävästi. :( 
Mutta tosissaan, tää oli vaan miun mielipide tästä asiasta, ja jokaisella on omat mielipiteensä ! :) 










14 kommenttia:

  1. oisit nähny siellä Heurekan Body Worlds -näyttelyssä tupakoijan keuhkot :( oli aika surullinen näky..

    VastaaPoista
  2. Ootteko miettiny sellasta juttuu kuin: Riippuvuus?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai. Ja riippuvuuksiahan on just nikotiiniriippuvuus, jota kaikilla ei ees oo ja tapa riippuvuus eli tietyissä paikoissa on tapana polttaa se savuke. Suurimmaks osaks tupakoinnin lopettaminen on ihan omasta tahostaan kii.

      Poista
  3. Kokeileppa itse lopettaa, ennenkun rupeet mielipiteitäs jakelemaan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpäniin. Siitä syystä olenkin fiksu, enkä edes aloita. Ja kuten jo tekstissä sanoin, minun on henk.koht. vaikea mennä sanomaan mitään, sillä en ole koskaan edes kokeillut.

      Poista
  4. Iha täyttä asiaa, mut tosissaan ei kannata alkaa puhumaa mitää polttamisen lopettamisesta ja siitä kui helppoo se on, ku itellään ei oo mitään kokemusta, ei pahalla! nimim. 8vuotta polttamatta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itseasiassa en ole missään vaiheessa puhunut, että lopettaminen olisi helppoa. Nostan hattua sinulle, ole ylpeä itsestäsi ! :)

      Poista
  5. Ei jumalauta nyt.. :DDDD

    VastaaPoista
  6. Asiallista tekstiä! ja tuosta lopettamisesta juuri se,että sehän on vain omasta tahdosta kiinni,niinkuin tossa aiemmin mainitsit.Itse olen päälle kaksi vuotta polttanut ja en tunne minkäänlaista vapinaa ja sellaista jos en ole polttanut hetkeen,itselläni tupakan kulutus riippuu juuri tuosta,että tottunut joissain tilanteissa polttamaan röökin jos toisen, mutta pointti on,että täyttä ASIAA tämä texti!

    VastaaPoista
  7. no mut entäs ku juuso polttaa? pakko sanoo et vähä naurahin tälle aiheelle, mut ku luin loppuu asti nii wow göörl, respektii sullle! itelle putkahti täs yks päivä semmone ajatus, et ku eka tupakka maistuu nii helveti pahalta (ja kaveri meinas tukehtuu ku maisto), nii mikä siin on et kummiski polttaa sen toisen röökin? ite kummiski oon polttanu about 5v, enkä tiiä vieläkää :D sano kuka minkä tahasa syyks plttamiseesa, nii kyl se egoilu ja todistelu on ne suurimmat syyt :) hidas itsemurhaha se on :) ja huhhuh ku tuli vähä romaani täst miu kommentist :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se, et Juuso polttaa, on sen oma asia enkä mie siihe sen enempää puutu, ku sen et joskus saatan huomauttaa. Mut se ei oo meijän parisuhteen este ! Juuso on se, ketä mie rakastan, ei tupakka :) kiitos ku ymmärrät ees joltai osin :)

      Poista